Oorlog in beeld 

Er heerst oorlog in Tibet. Officieel is het een deel van China, maar de inwoners van Tibet willen een onafhankelijke staat zijn, vrij van de Chinese onderdrukking. Hierdoor is een groot gevecht ontstaan.

Soman zit middenin de oorlog. Ze is een slimme meid, haalt altijd goede cijfers en wil graag verder leren. Maar dan is ze getuige van een uit de hand gelopen demonstratie, waar ze Anna ontmoet. Anna filmt de demonstratie, maar wordt zelf een doelwit. Een kogel raakt haar in haar arm en Soman besluit haar te helpen. Samen vluchten ze voor de Chinese politie. Anna geeft de video van de demonstratie aan haar nieuwe vriendin en zij moet het veilig naar het buurland Nepal zien te krijgen, zodat het naar de westerse media gestuurd kan worden. Zo begint Soman aan een lange reis door de Tibetaanse bergen, maar zal ze de video kunnen bezorgen? Zal ze het wel overleven?

Het meeslepende verhaal laat de problemen van jongeren zien in een land dat onderdrukt wordt. Federica vertelt tussen de regels door veel over het normale leven en de cultuur van de Tibetanen. Ook geeft ze achtergrond informatie over Tibet.

Een inspirerend boek over de reis van een volk op weg naar vrijheid.

Fabian van der Graaf

Wil je meer weten over Tibet, kijk dan eens hier:
Tibet_%28gebied%29

Advertenties