Een boek dat je niet kan weigeren!

Het is het jaar 1946, de Tweede Wereldoorlog is net voorbij, maar in de straten van New York woedt er nog steeds een oorlog. Een oorlog tussen de vijf machtigste families, vechtend om de macht over de donkere steegjes en de illegale handel. Michael Corleone is de zoon van Vito Corleone, op dat moment de machtigste mafiabaas van New York. Als geëerde oorlogsheld en vaderlandslievende Amerikaan wil Michael helemaal niets te maken hebben met de donkere praktijken van zijn vader.

Maar dan slaat het noodlot toe. Na een mislukt overleg over een drugsdeal besluit de Tattaglia familie Vito Corleone uit te schakelen. Een aanslag op zijn leven volgt, zonder succes. Vito overleeft de aanval maar net.

Geraakt door het nieuws van de aanslag op zijn vader, besluit Michael wraak te nemen. Een spectaculaire aanslag volgt, Michael is genoodzaakt niet alleen een belangrijk lid van de Tattaglia familie neer te schieten, maar ook een van de belangrijkste politiechefs van New York.

Nu Michael moet rennen voor zowel de andere vier families als de politie, vlucht hij naar het geboortedorp van zijn vader, maar zelfs daar is hij niet veilig…

De Peetvader is zeker geen makkelijk boek. De verhaallijnen lopen redelijk door elkaar heen. Er zijn heel veel verschillende personages, elk met hun eigen rol in het verhaal. Ook de schrijfstijl is zeker niet een van de simpelste. Maar als je echt een goed boek wilt lezen, en je een uitdaging niet uit de weg wilt gaan, is De peetvader absoluut een aanrader.

Mocht het boek je goed zijn bevallen, dan zou je ook de verfilming kunnen kijken. In drie delen worden de dramatische levens van Vito Corleone en zijn zoon Michael uitbundig verteld.

Fabian van der Graaf

Bekijk hieronder de trailer van The Godfather!
 

Advertenties