Vlieland verandert alles

Op negentienjarige leeftijd heeft Laura Broekhuysen Zand erover geschreven en laten publiceren. Wat een talent! De Zoenjury, een volwassenenjury bestaande uit vijf vakmensen, gaf het boek een eervolle vermelding en dat verdient het zeker. 

Wanneer Meike met haar drie oudere zussen Lisa, Floor en Eva op vakantie gaat naar Vlieland, wil ze niet alleen van het heerlijke weer genieten. Hun ouders zijn uit elkaar en daar wil ze het over gaan hebben, maar blijkbaar is ze de enige. In de familie is het een gewoonte om over dit soort zaken niet te praten, maar dat wil ze doorbreken. Iedereen gedraagt zich abnormaal vrolijk en daar heeft Meike een hekel aan. Pas wanneer er een brand is ontstaan in de tent, zijn de oudere zussen bereid om het verleden ter sprake te brengen. Eindelijk zijn ze eerlijk en dit zorgt ervoor dat bepaalde geheimen boven tafel komen waar Meike niets vanaf wist…

Heel zorgvuldig wordt beetje bij beetje belangrijke informatie verstrekt die nodig is om te achterhalen waar het verhaal eigenlijk over gaat. Hierdoor bouwt Broekhuysen langzaamaan de spanning op en die weet ze ook goed vast te houden.

Zand erover zit heel goed in elkaar. Wil je weten wat de zussen al die tijd achterwegen hebben gehouden? Dit boek houdt je aandacht vast van begin tot eind. Een echte aanrader!

Marcha Chocolaad

Advertenties