Weg met alle vooroordelen

Jongens denken altijd aan seks en meisjes willen altijd zoetsappige liefdesverhalen. Dat zijn de clichés die centraal staan in het boek Heej sgatje. Tim, de hoofdpersoon, probeert stoer te doen op internet. Hij maakt er, samen met wat vrienden, een sport van om zoveel mogelijk meisjes te versieren en aan het lijntje te houden. Niet wetende dat hij daardoor nog eens flink in de problemen zou kunnen komen…

Tim kijkt op tegen Jorrit, de grootste en stoerste vrouwenversierder die hij kent. Al gauw treedt hij de wereld binnen van de chatrooms en seks. Toch zit het hem niet lekker, het geeft hem niet genoeg voldoening. Maar dan, tijdens het chatten, leert hij Sacha kennen. Zij is niet zoals andere meisjes op internet, bij haar voelt hij zich geweldig.

Spanning is iets waar de schrijver veel gebruik van maakt, ondanks het voorspelbare happy end. Tegenwoordig gebruiken we allemaal internet, maar zijn we ons ook bewust van alle gevaren die het met zich meebrengt?

Geldorf laat je niet alleen kennismaken met seks, internet en onzekerheid. Hij geeft ook tips als het om liefde gaat. Versieren, uitmaken, msn-gesprekken en het herkennen van een player. Na het lezen van dit boek ben je helemaal klaar om op zoek te gaan naar echte liefde.

Suzan Serraarens

Bekijk hier een uitzending van Netwerk over de gevaren van chatten
 

Advertenties