Magie is niet altijd leuk…

Krabat is een weesjongen van 14 jaar, niet anders dan elke jongen van die leeftijd. Totdat hij ’s nachts droomt hij dat hij naar de molen in het Koselmoeras moet komen. Nieuwsgierig als hij is, gaat hij langs de molen waar hij aan de praat raakt met de molenaar, hij vraagt Krabat om te komen werken bij hem waarop Krabat instemt. Wat Krabat niet weet, is dat de molenaar aan zwarte magie doet en dat hij zijn knechten nooit meer laat gaan…

Meester van de zwarte molen is een verhaal vol avontuur en spanning. Otfried Preussler weet als geen ander je op het puntje van je stoel te laten zitten. Wel maakt hij soms gebruik van lange zinnen en moeilijke woorden. Hierdoor is het af en toe lastig om precies te begrijpen wat er verteld wordt.

Hoe verder je komt in het verhaal, hoe moeilijker het is om het boek weg te leggen. Meester van de zwarte molen laat je nadenken over het gebruik en de gevolgen van magie. Is het wel goed om dingen te veranderen en te laten gaan zoals jij dat wilt? En hoe ontsnap je aan iemand die er veel beter in is dan jij?

Magie is niet het enige thema in het verhaal, want liefde komt er namelijk ook in voor. Krabat houdt van een meisje en moet haar redden voordat de molenaar haar te pakken krijgt. Normaal gesproken overwint liefde alles, maar kan het ook magie overwinnen?

Het boek is door de jaren heen een klassieker geworden en dus een echte must-read. Als je Meester van de zwarte molen zonder problemen hebt gelezen, raad ik je aan om ook de boeken  De kleine waterman en Klokslag 12 van Otfried Preussler eens te lezen. Deze boeken zijn net zo spannend, onvoorspelbaar en avontuurlijk!

Let op: dit boek is ook onder de naam Krabat uitgegeven!

Suzan Serraarens

Bekijk hier de trailer van ‘Krabat’ ofwel ‘Meester van de zwarte molen’:

Advertenties